Zalm met een boter van roze pompelmoes, gegarneerd met venkel en tomaat

21 45 0 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo
  • suiker
  • 2 sjalotten
  • 1 dl witte vermouth (Noilly Prat)
  • 0,5 dl light room
  • 300 g zalmfilet
  • 1 venkel
  • 2 tomaten
  • 1 roze pompelmoes
  • 2 dl visfumet
  • 6 takjes kervel
  • verse tijm
  • Bertolli extra vergine
  1. Ontdooi de zalm en snij in twee gelijke stukken.
  2. Pel en ontpit de tomaten.
  3. Verwarm de oven op 80°.
  4. Leg de tomaten op een ovenplaat, overstrooi lichtjes met suiker, een beetje tijm en olijfolie Droog in de oven gedurende 30 minuten.
  5. Snij de gedroogde tomaten in twee.
  6. Snij de venkel in fijne dobbelsteentjes en stoof gaar in Solo.
  7. Voeg de gedroogde tomaten toe.
  8. Laat de visfumet inkoken met de versneden sjalot, het pompelmoessap en de vermouth.
  9. Als de saus tot een vierde is ingekookt, voeg dan de light room toe en laat terug inkoken tot sausdikte.
  10. onteer met de Solo.
  11. Pocheer de zalm.
  12. Leg de zalm op de venkel met de tomaat.
  13. Overgiet met de saus en werk af met enkele takjes kervel.
Solo