Zalm met dressing van citroenthee

8 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 grote aardappel (in partjes)
  • 600 gr zalmfilet (in 4 verdelen)
  • 300 gr gemengde salade
  • 250 gr tomaten (in partjes)
  • 85 gr geitenkaas (in blokjes)
  • 75 gr geroosterde pijnboompitten
  • 75 gr gefrituurde uiringen
  • 1.25 dl olijfolie
  • 2 soeplepels citroensap
  • 0.75 dl zwarte thee
  • 2 kl honing
  • peper en zout
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing goed onder elkaar en zet koel weg. Smeer de kwartjes aardappel en zalm lichtjes in met de olijfolie en kruid met p&z. Bak aardappel en zalm op een grill gedurende 10 minuten (slechts 1 keer omdraaien). Meng de salade en tomaten onder elkaar en giet er de dressing over, goed mengen. Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de blokjes geitenkaas, pijnboompitten en uiringen over.
  2. Leg er de zalm en aardappelen op.
Victor S.