zalm met asperges en rivierkreeftjes

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 zalmfilets op vel 150 gr elk
  • 150 gr gekookte rivierkreeftjes
  • 1 bundel groene asperges
  • 2 sjalotjes
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • verse basilicum
  • geroosterd paprikapoeder pimenton
  • peper en zout
  1. pel en snipper de sjalotten, pel de tomaten. Snij ze in blokjes. Vermeng met 4 EL olijfolie en de rode wijnazijn. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. doe er de rivierkreeftjes bij. schep om en zet koel weg
  2. snij het harde stukje onderaan de asperges af. blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Snij in stukken van 3 cm
  3. kruid de zalm met peper en zout. Bak op een hevig vuur 2 minuten aan beide kanten aan in olijfolie. laat op een middelmatig vuur nog 4 tot 5 minuten verder bakken op de velkant.
  4. Verdeel de tomatenvinaigrette met rivierkreeftjes en de asperges over de borden. Leg er de zalm bij en dien op; Lekker met aardappeltjes bestrooid met peterselie
NelekeP