Zalm met appelen

5 40 3 5
Aantal personen:
  • 4 zalmmoten
  • 10 kleine sjalotten
  • 4 fijne wortelen
  • 2 appelen (jonagold)
  • 4 el calvados
  • 4 el droge witte wijn
  • olijfolie
  • 1 el vers gehakte bieslook
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de sjalotten en snij in de lengte in 2.
  2. Schraap de wortelen en snij in schijfjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een braadpan en laat sjalotten en wortelen 5 minuten stoven.
  4. Schil de appelen, snij in 4 en verwijder het klokhuis, snij vervolgens in blokjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°.
  6. Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er de sjalotten, wortelen en appelblokjes over.
  7. Leg daar bovenop de zalmmoten, kruid de moten met pezo en de gehakte bieslook.
  8. Vouw de randen van de folie naar boven en giet in ieder pakketje een lepel calvados en een lepel witte wijn.
  9. Sluit de folie bovenaan, pers de randen in elkaar.
  10. Zet de pakketjes 15 minuten in de warme oven.
  11. Dien op met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Victor S.