Zalm met aardappelsla, witloof en rucola

11 45 2 5
Aantal personen:
  • 4 zalmfilet, elk 200 gr
  • 3 grote frietaardappelen
  • 5 stronkjes witloof
  • rucola (raketsla) gewassen
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 80 gr vloeibare honing
  • olijfolie
  • peper&zeezout van de molen (pezo)
  1. Meng de honing met de balsamico-azijn, kruid met peper.
  2. Giet de mengeling in een diepe schaal en leg hierin de zalmfilets.
  3. Laat ongeveer 30 minuten marineren, draai regelmatig om.
  4. Was de aardappelen en snij in kleine blokjes, maximum 0,5 op 0,5 cm.
  5. Verhit olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes goudbruin op een matig vuur.
  6. Verwijder buitenste bladeren en de bittere kern uit het witloof en snipper het witloof fijn.
  7. Voeg het witloof toe aan de aardappelen wanneer deze goudbruin zijn en bak het geheel nog een 5 tal minuten op een hoger vuur.
  8. Kruid aardappelen en witloof met pezo, controleer de gaarheid van de aardapelen, voeg van het vuur weg wat rucola toe, roer goed om.
  9. Verhit een anti-kleefpan, neem de zalmporties uit de marinade en bak deze gedurende 1 à 2 minuten, of tot de zalm begint te karameliseren, zorg er wel voor dat de zalm niet te fel karameliseert.
  10. Draai de zalm om en bak nu de andere zijde.
  11. Draai het vuur uit en laat de zalm nog enkele minuten rusten in de warme pan.
  12. Schep de aardappelsla op warme borden, leg daar bovenop de zalm, druppel wat marinade op het bord.
Victor S.