Zalm in tomatenroomsaus

38 35 2 5
Aantal personen:
  • 5 rijpe tomaten, 500 gr gerookte zalm, 500 gr pasta (liefs tagliatelle), italiaanse kruiden, curry, zout, 1 klein flesje culinaire magere room, melk
  1. Eerst tomaten pellen, ondertussen de room lichtjes warm maken, de gepelde tomaten in kleine stukjes toevoegen, zout en tipje curry toevoegen, warm maken en ondertussen de tomaten in de roomsaus pletten, italiaanse kruiden toevoegen. Daarna eventueel de overgebleven ruwe stukjes tomaat verwijderen en nog bijkruiden met italiaanse kruiden en zout naar believen. Als de saus goed borrelt de zalm oprollen en zo in de saus leggen en laten garen tot het blokjes worden. Terwijl het water laten koken en de pasta koken op aangegeven tijdstip. Eventueel ondertussen de saus wat in hoeveelheid vergroten door melk toe te voegen (naar believen) en de saus binden. Pasta in een bord schikken en de saus met de gare stukken zalm erover gieten. Smakelijk.
Arlen