zalm in spekjasje met witloof

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 zalmporties
  • 8 filderdunne sneedjes spek
  • 2a3 eetlps mascarpone
  • 1 klp mosterd
  • 4 eetlps boter
  • pezo,en nootmuskaat
  1. wikkel de zalm elk in 2 sneetjes gerookt spek
  2. verhit 2 eetlps boter in een pan en bak het witloof rondom mooi bruin
  3. voeg een scheutje water toe,kruid af en dek af,laat op een zacht vuur gaar stoven(15 min.)
  4. bak de zalm in de overige boter op een zacht vuur(10a 15 min)
  5. haal het witloof uit de pan,doe de mosterd en de mascarpone bij het kookvocht en laat al roerend even koken
  6. serveer de zalmplakjes met het witloof en lepel er wat saus bij
  7. geef er puree bij
  8. eigen recept
vertrisje