Zalm in papillot met venkel, rode ui, zeekraal en courgette

492 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 zalmhaasjes
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 100 g zeekraal
  • 20 cl witte wijn
  • 1 el grof gemalen gemengde peperbolletjes
  • zeezout
  • 4 el olijfolie
  • 4 vellen aluminiumfolie
  1. Snijd de venkel, courgette en rode ui in dunne plakjes.
  2. Blancheer kort de zeekraal en verfris onder koud stromend water.
  3. Vet de vellen aluminiumfolie lichtjes in en plaats telkens de zalmhaasjes in het midden.
  4. Verdeel de groenten over de vier zalmhaasjes, kruid met grof gemalen pepermengeling en zeezout. Druppel 1 eetlepel olijfolie over elke zalmhaas.
  5. Vouw de zijkanten van de folie naar boven toe en verdeel de witte wijn over de pakketjes. Vouw nu de pakketjes dicht en sluit ze stevig af.
  6. Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Serveer ze zo op de borden maar laat de pakketjes dicht tot ze op tafel staan.
  7. Dit recept kan ook op de barbecue. Reken hiervoor 5 à 7 minuutjes langer.
Solo