zalm in noordzeesaus

61 60 4 5
Aantal personen:
  • 4 filet stukken zalm
  • 5 00 gr mosselen
  • 200 gr garnaal
  • 8 stuks grote garnalen of scampis
  • 1 potje room
  • 3 hele uien
  • 1 potje visfond of visboullion
  • 1 selder
  • bloem
  • boter
  • peper
  • marjolein
  • tijm
  • dragon
  1. Bereiding:
  2. Kook eerst de mosselen met de ajuin en de selder gaar,
  3. en doe ze uit de schelp.
  4. Giet het kookvocht van de mosselen door een neteldoek in een kom.
  5. Maak met de boter en de bloem een roux en voeg er een beetje van het kookvocht van de
  6. mosselen toe samen met de visbouillon tot ge de gewenste sausdikte hebt
  7. voeg er dan een beetje grijze garnaal, de reuze garnaal, een paar mosselen bij.
  8. Doe er beetje room bij en laat 20 min sudderen
  9. breng op smaak met de kruiden.
  10. Als de saus klaar is nog wat room bijdoen
  11. Bak de zalmfilet
  12. Schik de zalm op een bord en giet er een beetje saus over.
  13. Serveer met puree of kroketten
pauleke