Zalm in citrusmarinade, gegrilde asperges en bintjes met olijven en Parmezaan

117 20 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 zalmmoten met vel
  • 4 grote aardappelen (bintjes)
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12 groene asperges
  • 20 g ontpitte zwarte olijven
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • peper, zout en nootmuskaat
  1. Prik de aardappelen enkele keren met een vork en bak ze 45 minuten in de oven op 170°.
  2. Pers de sinaasappels en de citroen. Meng het sap in een schaal met 2 eetlepels Solo, peper en zout. Voeg de zalmmoten toe en laat 20 minuutjes marineren in de koelkast.
  3. Kook de groene asperges beetgaar in gezouten water. Spoel ze kort onder koud water en laat ze uitlekken. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de aardappels uit de oven. Haal met een koffielepel voorzichtig de gekookte kruim uit de aardappelen en doe het in een kom. Meng de aardappelkruim met de gehakte zwarte olijven, de geraspte Parmezaan, een eetlepel Solo vloeibaar, peper, zout en nootmuskaat.
  5. Vul de uitgeholde aardappelen met dit mengsel en zet ze onder de grill in de oven.
  6. Haal de zalmmoten uit de marinade en rooster ze op de barbecue (bak de velkant eerst). Kruid de asperges met peper en zout en rooster ze ook kort op de barbecue.
Solo