Zalm in bladerdeeg

10 50 0 5
Aantal personen:
  1. Ingredi├źnten
  2. Voor de vinaigrette;
  3. citroensap, 1 dikke sjalot,
  4. 1 lepeltje proven├žaalse kruiden en 5 lepeltjes olie.
  5. 4 stuks zalmmoten (zonder vel) (mag ook stevig witvis zijn)
  6. 1 a 2 PAKJES bladerdeeg
  7. 1 losgeklopt ei
  8. peper en zout
  9. Voorbereiding
  10. Vinaigrette:
  11. -Snipper sjalot en meng door de olie; voeg citroensap en de kruiden toe + peper
  12. -Dep de zalmfilets droog
  13. en wrijf de vinaigrette over de zalm (dit kan een dag voor gebruik;hoeft niet)
  14. Bereidingswijze
  15. Maak van de bladerdeegplakken twee grote rondjes (zo groot dat er 4 filets ruim opliggen) De tweede lap iets groter maken dan de eerste; deze komt erover heen nl.
  16. Handig deze lap gelijk op de bakplaat te leggen voor je er de zalm op legt.
  17. (Je kunt ook voor ieder zalmpje een apart een pakje maken)
  18. Leg de zalmfilets op de bladerdeeg lap en maak de randen van het deeg beetje vochtig.
  19. Dek alles nu af met de tweede lap bladerdeeg en druk goed vast.
  20. Maak bovenin het deeg een klein gaatje.
  21. Verdeel het losgeklopt ei over de bovenlaag deeg.
  22. In voorverwarmde oven 190C 30-40 minuten (bladerdeeg moet goudbruin zijn)
Tryout