Video afspelen

Zalm en Kabeljauw met Bisque van Kreeft

90 50 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g zalmfilet, in blokjes
  • 200 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 5 gepelde tijgergarnalen
  • 400 g geschilde aardappelen
  • 300 g verse spinazie
  • 50 ml melk
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 blik Knorr Kreeftensoep
  1. Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 180°C).
  2. Snij de zalm en kabeljauw in blokjes. Kook de aardappelen 20 min. in voldoende water.
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie tot ze geslonken is. Meng de inhoud van het blik Knorr Kreeftensoep met 100 ml water in een kom.
  4. Maak puree van de aardappelen met 50 ml melk. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de puree. Leg de spinazie erop en verdeel de vis (de vis hoeft niet voorgekookt te worden) en de garnalen over de spinazie.
  5. Schep als laatste de Knorr Kreeftensoep erover en bestrooi met geraspte kaas. Bak de schotel in 25 min. gaar in het midden van de oven.
Knorr