Zalm- en kabeljauwhaasje met venkel

11 30 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr zalmhaasje
  • 300 gr kabeljauwhaasje
  • 6 wortelen
  • 2 venkelknollen
  • 1 limoen (sap)
  • 500 gr krielaardappelen
  • 2 dl room
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 el pastis
  • 2 el olijolie
  • platte peterselie
  • peper&zout
  1. Besprenkel de vis met het limoensap. Was de krielaardappelen en snij in twee, kook ze gaar in licht gezouten water. Maak de wortelen schoon en snij in reepjes van 4 à 5 cm.
  2. Snij de venkel in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn, maar hou enkele takjes apart als garnituur.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de venkel gedurende ongeveer 5 minuten. Overgiet met de witte wijn en de room.
  4. Plaats er de stukken vis op en laat nog 15 minuten sudderen. Kruid naar smaak met peper&zout en strooi er de gehakte peterselie over.
  5. Voeg de pastis toe en de gekookte krielaardappelen. Verwarm alles nog eens, ongeveer 2 à 3 minuten. Versier met een takje peterselie.
  6. Drank: een droge witte wijn, petit Chablis, Mâcon Villages, Pinot gris.....
Victor S.