Zalige zoetigheid ...Witte chocolade cheesecake.

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 pakjes Philadelphia naturel van ca 80 gram
  • 200 gr bastognekoekjes
  • 75 gr roomboter
  • 200 gr Griekse yoghurt 0 % vet
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr witte chocolade vlokken
  • 3 zakjes klopfix à 8 gram
  • 3 dl slagroom
  • 75 gr witte en/of donkere chocolade vlokken
  • springvorm 22 of 24 cm
  1. .Vet de springvorm in met een beetje boter.
  2. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koek mengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
  3. Klop de philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.
  4. Maak de garde of kloppers goed schoon.Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.
  5. Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel.
  6. Vervolgens de witte chocoladevlokken en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.Laat de taart MINIMAAL 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Versier de taart vlak voor het serveren: Bestrooi de taart met donkere of witte chocolade vlokken. Of nog lekkerder met........ geschaafde chocolade naar keuze.
  8. Kijk naar de foto, je gaat vanzelf watertanden.
Love to Cook