Zalige zalmglaasjes voor de Kerst

11 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 blikje roze zalm uitgelekt zonder vel en graat
  • 2 volle el mayonaise of een light variant
  • 2 flinke el slagroom lobbig zonder suiker
  • vers geperst citroensap naar smaak
  • vergemalen peper en zout naar smaak
  • hazelnoten zonder vliesje
  • glaasjes of krokante cups ( Jos Poell)
  1. Prak de zalm met peper, zout , mayonaise , citroensap en roer alles goed door elkaar . Proef of het fris smaakt , voeg anders meer citroensap toe.
  2. Schep de slagroom voorzichtig door het geheel . Nu wordt deze zalmsalade lekker luchtig.
  3. Schep de salade in 6 amuse glaasjes en laat door en door koud worden in de koelkast
  4. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  5. Leg er vlak voor het serveren een hazelnootje op en werk af met een takje dille of blaadje little gem.
  6. Ik had wat room over en heb een dotje op de salade gelegd, zoals op de foto te zien is.
Love to Cook