Zachtgekruide 'Wok van het Huis'

38 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram wokgroenten (paprika's, ajuin, selder, enz)
  • 500 gram sojascheuten
  • 2 stuks boullonblokjes
  • 2 soeplepels sojaolie
  • 1 soeplepel sesamolie
  • 500 gram kipfilets
  • 1 scheut woksaus
  • 250 gram mie
  • 1 eetlepel wokkruiden
  1. 1 - wokpan met soja- en sesamolie goed laten verhitten op het vuur
  2. 2 - kippenfilets gesneden in kippenblokjes bakken in de olie in de wokpan
  3. 3 - wokgroentjes en de bouillonblokjes mee in de pan doen en dan de sojascheuten en 10 minuutjes laten 'sudderen'
  4. 4- water koken en de kokende pot met water af het vuur zetten, de mie erin doen en 5 minuten laten 'drenken' of 'zwellen'
  5. 5- de wok alsook de mie zullen praktisch samen klaar zijn, de wokkruiden onder de groenten doen, nu kan men ook de mie samen onder de wok mengen
  6. 6- naar believen de woksaus toevoegen of apart bij het gerecht toe te voegen
  7. 7- mogelijk kan currysaus, indien gewenst, bereid worden om een meer persoonlijke smaak te bereiken
  8. 8- smakelijk
Kymo