Zachtgegaarde vis met sinaasappel en worteltjes en ravioli

29 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g ravioli
  • bouillonpoeder
  • 2 sinaasappels
  • 600 g worteltjes
  • 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 20 g)
  • 400 g witvis- of zalmfilet
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 6 el kookroom
  • (vers)gemalen zwarte peper en/of cayennepeper
  1. Kook de ravioli in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Was de sinaasappels en rasp de schil. Halveer de sinaasappels en pers ze uit.
  3. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren. Hak de peterselie fijn. Snijd de vis in stukken van 3 cm.
  4. Laat een diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de worteltjes toe. Bak 5 minuten. Roer de sinaasappelschil en het sinaasappelsap met een mespuntje bouillonpoeder erdoor. Voeg de vis toe en roer voorzichtig door. Sluit de pan af met een deksel en stoof de vis op een laag vuur in 5 minuten zachtjes gaar.
  5. Voeg de kookroom toe en schud de pan een beetje zodat alles goed wordt vermengd. Laat 2 minuten stoven. Voeg naar smaak peper en/of cayennepeper toe. Roer de gehakte peterselie erdoor.
  6. Verdeel de ravioli over 4 voorverwarmde diepe borden. Schep de vis en de worteltjes met de saus over de ravioli.
Solo