zachte vanillewafels

1 100 0 5
Aantal personen:
  • 450 gram pattiseriebloem
  • 5 eidooier
  • 5 eiwit
  • snuifje zout
  • 400 gram boter
  • 1à2 zakje vannillesuiker
  • 130 gram kristalsuiker
  • 500 ml melk
  • 1/2 bakpoeder
  1. Smelt de suiker in een helft van de melk,
  2. klop de gesmolten boter op met het zout
  3. voeg de eigeel 1 voor 1 bij voeg de melk met suiker toe
  4. Spatel de bloem en de bakpoeder erdoor
  5. doe de rest van de melk erbij meng tot je een eigeel beslag hebt
  6. Klop de eiwit stevig op en spatel rustig in de eigeel beslag
  7. voor een luchtige wafel
  8. Laat het beslag 15 à 20 min rusten
  9. verwarm de wafelijzer ondertussen op
candyke01