Zachte speculaas

11 40 5 5
Aantal personen:
  • 275 gr boter
  • 450 gr donkere cassonade
  • 3 gr speculaaskruiden
  • 3 gr kaneel
  • 1 ei
  • 100 ml water
  • 750 gr bloem
  • 125 gr fijngemalen amandelen
  • 11 gr bakpoeder
  • 50 gr geschaafde amandelen
  1. . Meng de boter, de suiker, de kruiden en de kaneel tot een glad geheel.
  2. . Voeg het ei en het water toe en meng weer goed.
  3. . Doe dan de bloem, de fijngemalen amandelen en het bakpoeder erbij en meng tot een homogene massa.
  4. . Voeg de geschaafde amandelen bij en meng alles nogmaal eens heel kort.
  5. . Maak een grote rol van het deeg, wikkel deze in plastiekfolie en laat minimaal 4 uur rusten in de koelkast.
  6. . Snijd plakken van ongeveer 1,5 cm dikte en duw ze een beetje plat.
  7. . Bak ze op 180° gedurende 24 minuten.
Alexmin