ZACHTE MERINGUEROL met tropisch fruit en limoenmascarpone

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr verse room
  • 250 gr mascarpone
  • 80 ML ingedikte room
  • 45 GR FIJNE kristalsuiker
  • afgeschraapte zaadjes van 1 vanilleboon
  • pulp van 6 passievruchten, plus wat extra voor het serveren
  • 2 bananen in dobbelsteentjes
  • 1 mango in dobbelsteentjes
  • 1/2 papaja in dobbelsteentjes
  • 250 gr eiwit (ongeveer 10 eieren) voor de zachte meringue
  • 375 gr fijne kristalsuiker (voor de meringue)
  • 2 el witte azijn (voor de meringue)
  • 2 el maiszetmeel (voor de meringue)
  • poedersuiker om te bestrooien
  1. meringue
  2. verwarm de oven voor op 160°C. Klop het eiwit in een elektrische mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de suiker toe; klop en schraap langs de zijkanten naar beneden tot de suiker is opgelost en u een glad, glanzend mengsel hebt. Roer er snel de azijn en het maiszetmeel door.
  3. verdeel gelijkmatig met een spatel op een bakplaat van 24 x 32 cm, bekleed met bakpapier. Bak tot ze bovenaan krokant aanvoelen (20 minuten). Haal uit de oven , laat even afkoelen en keer dan om op een stuk bakpapier bestrooid met poedersuiker. Laat afkoelen.
  4. Klop de verse room, mascarpone, ingedikte room, poedersuiker en vanillezaden in een elektrische mixer tot er stevige pieken worden gevormd. Giet dan uit over de meringue. Bestrooi gelijkmatig met fruit en maak er een lange rol van. Wikkel deze in plasticfolie en draai de uiteinden toe. laat opstuiven in de koelkast (2-3 uur)
  5. snij er valk voor het serveren dikke stikken af en bestrooi die met wat extra passievruchtenpulp.
NelekeP