zachte koekjes taart

11 30 3 5
Aantal personen:
  • 80g nesquik cacaopoeder
  • 18 petit beure koekjes
  • 50g kristalsuiker
  • 120g zachte boter
  • 2 eierdooiers
  • 40ml warm water
  1. voor de chocoladecreme:
  2. 1 Doe de boter in een kom,snij ze in brokjes en maak ze zacht met een vork.
  3. 2Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
  4. 3Klop de bereiding gedurende 1 minuut met een klopper(het mengsel moet iets witter van kleur worden)
  5. 4Voeg de helft van het nequikcacaopoeder toe en meng goed.
  6. Maak de taart:
  7. 1Meng in een diep bord de rest van het nesquikpoeder met 4 eetlepels(40ml)warm water.
  8. 2 Dompel 6koekjes in dit mengsel onder(voor een zachtere taart:laat de koekjes aan wederzijden enkele seconde weken)en leg ze 2 per 2 naast elkaar op een schotel.
  9. 3 Verspreid daarna een derde van de chocoladecreme over de koekjes.
  10. 4Week de 6 andere koekjes in het nesquik/water-mengsel en leg ze op de creme.
  11. 5Smeer er nogmaals een derde van de chocoladecreme op uit en bedek met de laatste 6 geweekte koekjes.
  12. 6Eindig de taart met de rest van de creme,en zet een uur in de koelkast.
  13. Suggesties:bij het serveren:bestrooien met nesquik poeder en eventueel smarties...
mama_van_yoran