Zachte kiphachee met demi crème fraîche

0 30 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr kipfilet in reepjes
  • 300 gr ui in snippers
  • 1 el bruine basterd suiker
  • 1 tablet kippenbouillon
  • peper en zout uit de molen
  • 500 gr champignons schoongewreven en in vieren gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 bakjes demi crème fraîche à 125 ml
  1. Verhit de olie in de wok en voeg de uien en de eetlepel basterdsuiker toe en roerbak de uien zachtjes goudbruin.
  2. Voeg de kipreepjes toe en bak deze al omscheppend 4 minuten mee. Bak de champignons even apart in een pan met een beetje olie . Doe ze in de wok bij de ui en de kip. en voeg dan 2 dl warm water toe en verkruimel de bouillonblok erboven. Voeg dan de 2 bakjes crème fraîche toe en roer het geheel door. Breng het geheel aan de kook en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen . Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  3. Serveer met rijst en groentjes naar keuze.
  4. Tip : Vind je de saus te dun ? Even binden met wat maïzena of aardappelmeel.
  5. Eigen recept en foto
Love to Cook