Zachte clafoutis van perziken

4 50 1 5
Aantal personen:
  • 20 g boter
  • 1 kg rijpe bloedperziken
  • 30 cl melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 cl room
  • 3 eieren
  • 80 g bloem
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 50 g pistachenoten
  • 2 el rietsuiker
  • zout
  1. Ontpit de bloedperziken en snij ze in partjes. Klop de melk op met het vanille-extract, de room en de eieren. Voeg de gezeefde bloem, de suiker en een snuifje zout toe en klop verder. Schik de stukken perzik in een ingevette gratineerschaal en overgiet ze met het mengsel. Bestrooi met pistachenoten en de rietsuiker en laat 35 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. De bovenkant van de clafoutis moet lichtbruin zijn en het deeg vast maar zacht.Tip: oorspronkelijk wordt clafoutis gemaakt met kersen (bij voorkeur niet ontpit) maar elke steenvrucht geeft een persoonlijke en originele toets aan dit familiedessert.
bolleke1970