Zacht gegaarde pladijs, risotto met rode paprika, compote van rode paprika en sausje met bieslook en chorizo

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 400 g pladijsfilet
  • 2 st rode paprika
  • 50 g Parmezaan
  • 100 g risotto
  • 2 dl visfumet
  • 1 st bieslook
  • 1 st sjalotje
  • 3 st teentjes look
  • 1 dl visfumet
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 1 st peper en zout
  • 1 st olijfolie
  1. - Fileer de vis en kuis de filets op. Snij in gelijke porties; ruid af met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en gaar deze in een oven van 85° C gedurende een 20-tal minuten.
  2. - Snij het sjalotje fijn, stoof deze aan in olijfolie, voeg er de risotto rijst aan toe en laat eventjes meestoven. Bevochtig met de visfumet en zet er een deksel op. Laat garen.
  3. - Snij de helft van de paprika in brunoise en de andere helft in grovere stukken. Stoof de grote stukken aan in olijfolie met een sjalotje en enkele teentjes look. Laat volledig zacht worden. Mix de paprika en kruid deze af met peper en zout.
  4. - Werk de risotto af met de kaas, fijn gesneden bieslook en enkele lepels rode paprika compote. Kruid af.
  5. - Kook voor de saus de visfumet en de witte wijn in met een sjalotje en de chorizo. Voeg er de room aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef de saus, voeg er enkele lepels rode paprika compote aan toe en mix deze luchtig. Werk af met bieslook.
  6. - Schik op bord.
Stien_2