yorkshire pudding

6 30 5 5
Aantal personen:
  • 3 st eieren
  • 115 gram bloem
  • 285 ml melk
  • 12 eetlepels zonnebloemolie
  1. . Klop de eieren los met de bloem en de melk, klop tot een samenhangend beslag. Schenk het in een maatbeker en laat 30 minuten rusten.
  2. Click to zoom"
  3. Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur terwijl de muffinvorm erin staat.
  4. . Haal, als de oven voorverwarmd is, de muffinvorm uit de oven en giet in elk vakje een eetlepel olie. Zet de vorm terug in de oven voor 5 minuten zodat de olie gloeiend heet kan worden.
  5. Haal de muffinvorm uit de oven en werk snel. Verdeel het beslag over de vorm en zet hem snel weer terug in de oven.
  6. Click to zoom"
  7. Laat de puddings minstens 15 minuten bakken, open de oven niet (dan zakken ze in).
  8. . Haal uit de oven en serveer zo snel mogelijk met een stuk vlees en jus.
hildeke3105
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtWinter