Yoghurtmousse

31 25 0 5
Aantal personen:
  • 300 ml natuuryoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 150 ml room (40° vetgehalte)
  • 75 gr suiker
  • 100 gr frambozen (diepvries of vers)
  • 100 gr aardbeien (diepvries of vers)
  1. -Laat de frambozen en en aardbeien ontdooien indien ze uit de diepvries komen. hou enkele framboosjes opzij voor de garnituur!
  2. -Laat de gelatine weken in koud water
  3. -Verwarm enkele scheppen yoghurt en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op
  4. -Klop de room samen met de suiker op
  5. -de yoghurt met de gelatine en overige yoghurt samen voegen
  6. -De opgeklopte room en de yoghurt zachtjes onder elkaar heffen
  7. -Plet de vruchten in een kom
  8. -Meng zachtjes de geplette vruchten onder de yoghurt
  9. -Doe de mousse in kleine glaasjes en plaats ze in de frigo
  10. -Hoe langer ze in de frigo staan hoe lekkerder en frisser!
  11. -Voor het opdienen garneren met een framboosje en een blaadje munt
  12. *Variatie : onderaan het glaasje kan je een verkruimeld petit beurre koekje doen of als afwerking bovenop de mousse wat frambozencoulis doen.
klarelietje