yoghurtcake

18 60 3 5
Aantal personen:
  • 190gr zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 50gr suiker
  • 2 soloboter om de cakevorm in te smeren
  • 1 potje yoghurt met peren
  • bloemsuiker om de cake te bestrooien
  1. Verwarm de oven op 200°
  2. Scheidt het eiwit en het eigeel.
  3. Klop het eigeel samen met de suiker en voeg de bloem eraan toe.
  4. Klop de het eiwit tot een luchtige massa.
  5. Voeg het mengsel van het eigeel met kleine beetjes toe bij het eiwit.
  6. Voeg nu het potje yoghurt toe bij het mengsel.
  7. Roer tot alles goed gemengd is.
  8. Beboterd het bakvorm met een beetje boter en bloem.
  9. Giet het mengsel in de vorm.
  10. Zet nu het beslag 40min in de oven.
  11. Laat afkoelen en bestrooi het nog met bloemsuiker.
  12. Eet smakelijk !
ashley5