Yoghurt- en aardbeientaart

1357 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 g petit-beurre koekjes
  • 50 g Solo
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 500 g yoghurt
  1. Plet de koekjes en meng ze met de Solo.
  2. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en doe de deeg in de vorm.
  3. Druk goed aan en zet koel weg.
  4. Laat de gelatine weken.
  5. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en mix ze glad met het citroensap.
  6. Roer er de aardbeienyoghurt bij.
  7. Laat de gelatine smelten in de microgolfoven en roer ze door de bereiding.
  8. Klop de eiwitten met de suiker tot stevig sneeuw op en spatel het erbij.
  9. Giet in de taartvorm en laat in de koelkast opstijven.
Solo