Yassa met schapenvlees

3 0 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram schapenvlees
  • 1 ajuin
  • 1 aubergine
  • 50 gram wortelen
  • arachideolie
  • 250 gram witte kool
  • 500 gram rijst
  • 4 teentjes look
  • 100 gram maniok
  • kruiden
  1. Maak de ajuinen en de look zeer fijn.
  2. Snij de wortelen, kool, aubergine en het vlees naar smaak
  3. Laat de olie opwarmen
  4. Voeg de look en ajuin toe – Laat 5 minuten koken
  5. Voeg het vlees toe met een beetje water. Laat koken.
  6. Voeg kruiden toe naar smaak. Voeg een soeplepel zout toe.
  7. Laat alles koken tot de olie op het water drijft.
  8. Voeg ½ liter water en de groenten toe. Breng het aan de kook.
  9. Haal de groenten eruit als ze gaar zijn.
  10. Voeg de 500 g rijst toe. Laat 15-20 minuten koken.
  11. Voeg nog water toe, indien nodig.
kaatje85
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst