wortelveloute met sinaasappel

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg wortelen in stukken
  • 1 dikke ui, fijngesnipperd
  • 2 sinaasappels
  • 2 el olie
  • 2 el room
  • suiker
  • cayennepeper
  • zout
  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon met heet water en schil met een dunschiller. pers de 2 sinaasappels uit.
  2. Fruit de uisnippers in de hete olie. Doe er de wortelen bij. Laat 5 minuten stoven. Schenk er 1 liter water bij. Laat 15 minuten koken met deksel
  3. mix de soep, doe er het sinaasappelsap, sinaasappelschilletje, en een snuifje suiker bij. Kruid met cayennepeper en zout. laat nog even doorwarmen
  4. verdeel de soep over kommetjes of borden. werk elke portie af met lobbig geklopte room
NelekeP