Worteltaart met crèmetopping

45 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Cake:
  • 60 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 g Solo
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 200 g wortelen
  • 50 g walnoten
  • Garnering:
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g roomkaas
  • 1 el citroensap en de schil
  • Extra:
  • 20 cm springvorm met losse bodem
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Mix de suiker, ei, honing, melk en Solo allemaal samen tot een beslag.
  3. Voeg kaneel, vanille en mix goed. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toen en mix het.
  4. Roer daarna de geraspte wortelen en in stukken gehakte walnoten erdoor heen. Bak het in de oven gedurende 35 minuten.
  5. In een kom, mix de suiker met de roomkaas. Dan de voeg citroensap toe
  6. Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk het crème mengsel over de top van de cake.
Solo