Worteltaart met chocolade

1 70 1 5
Aantal personen:
  • 250 gr (zelf) geraspte wortelen
  • 125 gr amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1/2 kl kaneel
  • 40 gr zelfrijzende bloem
  • 15 gr maïszetmeel
  • 2 el abrikozenconfituur
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 klontje boter
  • 1/2 citroen (sap en zeste)
  1. verwarm de oven voor op 175°c - vet een vorm in met boter en bestrooi eventueel met bloem (om de cake er makkelijk uit te krijgen)
  2. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een luchtige massa. Voeg er dan kaneel, citroensap en zeste aan toe.
  3. Daarna de wortelrasp toevoegen en daarna het amandelpoeder.
  4. Voeg er tot slot de bloem en het maïszetmeel aan toe.
  5. Klop de eiwitten op met de andere helft van de suiker. Meng het dan voorzichtig onder het deeg en stort alles in de vorm.
  6. Bak ongeveer 40min.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij dan de cake overlangs door een besmeer 1 helft met abrikozenconfituur. Leg beide helften terug op elkaar.
  8. Smelt tot slot de chocolade met de bloemsuiker en smeer er de bovenkant en eventueel zijkanten van de cake mee.
Ikkie