wortelsoep

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 g wortelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 tl worcestershiresaus
  • 1/4 gehakte thijm
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml room
  • chedarkaas
  • 4 boterhammen
  • boter
  • peper
  1. -maak de aardappelen en wortelen schoon,snij ze in stukjes
  2. -verhit de olie en fruit er de gesnipperde ui in tot hij glazig wordt
  3. -voeg de wortelen en aardappelen aan toe
  4. -doe er de bouillon,worcestershiresaus,laurier en thijm bij,laat zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn
  5. -verhit ondertussen de boter in een pan en bak de boterhamreepjes rondom goudbruin
  6. -verwijder de laurier,mix de soep,en breng op smaak met peper,room en de gerapste kaas
  7. -serveer met brood soldaatjes
lunatje