Wortelsoep met sinaasappel, koriander en kokosmelk

1 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 selderijstengels
  • 300 gram wortels
  • 1 mespunt kruidnoot en andere kruiden
  • 1,5 liter groentenbouillon
  • 1 deciliter vers geperst sinaasappelsap
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 een beetje koskosmelk
  1. Warm de olijfolie op in een pot. Laat de uien, de gember, knoflook, selder en de wortels fruiten. Voeg een mespuntje kruiden en wat kruidnoot aan toe. Voeg dan de bouillon eraan toe.
  2. Dek de kookpot af en breng aan de kook. Laat de soep 12 minuten op een zacht vuurtje verder garen. Pureer de soep. Voeg dan het sinaasappelsap toe. Verdeel de soep in kommetjes. Garneer met een beetje kokosmelk en verse koriander.
Bloem_1