Wortelsoep met sinaasappel en koriander

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 g wortels, in schijven gesneden
  • 1.5 l groentebouillon
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, in partjes gesneden
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 selderijstengels, fijngehakt
  • 1 mespunt 4kruidenmengsel
  • 1 el dikke room
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  1. Warm de olijfolie op in een pot. Laat de uien, de knoflook, de selder en de wortels fruiten. Voeg een puntje 4kruidenmengsel toe. Voeg de bouillon toe.
  2. Dek af en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten op een zacht vuurtje verder garen. Pureer.
  3. Voeg het sinaasappelsap toe. Verdeel in kommetjes. Garneer met room en koriander.
brubru