Wortelsoep met rijstgarnituur

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 0,800 kg wortel
  • 0,400 kg aardappel
  • 0,300 kg ui
  • 0,300 kg preiwit
  • 0,300 kg bleekselder
  • 0,050 kg tomatenpuree
  • 3,500 l blanke fond
  • 0,050 kg lange korrelrijst
  • 0,150 kg boter
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  1. Blanke fond bereiden.
  2. Ui, preiwit, bleekselder en wortelen in grove stukken snijden. Aardappelen in grove stukken snijden.
  3. Grove mirepoix aanstoven in boter (2/3) zonder te kleuren.
  4. Tomatenpuree toevoegen, mengen en even verder aanstoven zonder te kleuren.
  5. Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  6. Kruidenboeket toevoegen.
  7. Aardappelen toevoegen.
  8. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  9. Kruidenboeket verwijderen en de soep door een roerzeef zeven of mixen.
  10. Soep op smaak brengen met peper, zout en griessuiker.
  11. Door een puntzeef zeven.
  12. Weer aan de kook brengen en afschuimen.
  13. Met boter afwerken.
  14. Het garnituur toevoegen.
Breggie