Wortelsalade met sinaasappels

140 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g wortelen
  • 2 sinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 1 kl honing
  • 2 el oranjebloesemwater
  • peper
  • zout
  1. Schil en rasp de wortelen fijn en doe ze in een kom.
  2. Pel de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de sinaasappel partjes eruit. Verwijder de pitjes en eventuele achtergebleven vliesjes.
  3. Meng het citroensap, de honing, oranjebloesemwater, zout en peper en pers het sap uit de achtergebleven vliesjes van de sinaasappels erbij.
  4. Giet dit mengsel over de geraspte wortels en meng er de sinaasappelpartjes onder.
  5. Laat alles minstens 20 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
  6. Dien de wortelsalade koud op
Solo