Wortelpuree met kippenworst

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg wortelen
  • 3 uien
  • 4 grote aardappelen
  • 2 dl groentenbouillon
  • bakmargarine
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 4 el platte peterselie
  • 500 g kippenworst
  • platte peterselie als garnituur
  • zout, peper
  1. Kook de wortelen, de uien en de aardappelen 15' in de groentenbouillon. Breng op smaak met peper en zout. Laat de groenten uitlekken, hou het kookvocht apart.
  2. Plet de gekookte groenten met een vork of draai ze fijn in een roerzeef. Voeg een beetje bouillon en 1 eetlepel bakmargarine aan de puree toe. Breng op smaak met de nootmuskaat. Voeg de platte peterselie toe. Meng goed en hou warm.
  3. Verwarm de grill voor. Bestrijk de kippenworst met bakmargarine. Gril 3 minuten aan elke kant.
  4. Verdeel de puree en de worstjes over de borden. Garneer met platte peterselie.
Jacqui