Wortelpuree met gehakt en parmezaan

7 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg wortelen , in schijfjes gesneden
  • 500 gr gehakt ( bij voorkeur varken/rund )
  • 150 gr parmezaanse kaas
  • 30 gr bakboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl suiker
  • peper , zout , nootmuskaat
  1. Zet de wortels net onder water en kook ze gaar (ong 15 min) .
  2. Giet af en pureer de wortels. Kruid met peper, nootmuskaat en 1 kl suiker.
  3. Laat de boter smelten en bak het gehakt rul , kruid met 1 verkruimeld groentebouillonblokje en peper .
  4. Verwarm de oven voor op 200° C .
  5. Beboter een ovenschotel en doe hierin de puree , afgedekt met een laag gehakt , werk af met laag puree .
  6. Bestrooi met parmezaan en zet de schotel 20 min in de oven .
  7. Eet smakelijk :)
troubs