Wortelkrullensalade

41 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 winterwortels
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 4 el olijfolie
  • 1.5 el azijn
  • 2 tl dille
  • zout, peper
  1. Zet een ruime kom koud water met ijs klaar. Schil de wortels en snijd elke wortel in drie├źn. Snijd de stukken met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken. Leg ze direct in het ijswater (ongeveer 20 minuten), waardoor ze gaan krullen.
  2. Was ondertussen de slabladeren en droog ze. Knip of hak de dille klein. Maak een dressing van olie, azijn, dille, zout en peper.
  3. Laat de wortelkrullen goed uitlekken. Hussel de ijsbergsla en de wortelkrullen door elkaar en meng de salade met de dressing.
Solo