Wortelcake

14 60 3 5
Aantal personen:
  • 200 gr geraspte wortelen
  • 1 sinaasappel
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 120 gr hoeveboter
  • 120 gr lichtbruine suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl hazelnoten, gehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • zout
  • solo vloeibaar
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Klop de boter met de suiker schuimig, voeg één na één de eieren toe.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze uit.
  4. Zeef de bloem en vermeng ze met de kaneel en een snuifje zout. Doe er nu de geraspte wortelen het sinaasappelsap en het eimengsel bij. Voeg de hazelnoten en de sinaasappelschil toe.
  5. Beboter een cakevorm lichtjes in met solo vloeibaar en bestuif met bloem. Doe het beslag in de vorm en zet deze ongeveer 45 minuten in de oven.
Victor S.