Wortelcake met vanille ijs, passievruchten en kokosroom

1600 55 4 5
Aantal personen:
  • 150 gr bloemsuiker
  • 50 gr amandelpoeder
  • 50 gr bloem
  • 85 gr Solo light Vloeibaar
  • 100 gr eiwit
  • 2 geschilde en geraspte wortelen
  • 4 passievruchten
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel suiker
  • vanille ijs
  1. Warm de oven voor op 180°
  2. Meng het amandelpoeder met de bloem, Solo light vloeibaar, suiker en de wortelen. Klop het eiwit stijf en spatel het onder de rest.
  3. Giet in individuelen bakvormjes en bak ze af op 180°. Laat ze 35 à 40min in de oven, totdat ze mooi goudbruin gebakken zijn. Prik er met een spiesje in om te zien of ze gaar zijn.
  4. Laat de cakejes daarna afkoelen.
  5. Klop de room op met de suiker en de geraspte kokos.
  6. Snij de passievruchten in twee en lepel het sap en de pitjes over de kokosroom.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht