wortelcake met sinaasappelglazuur

216 100 4 5
Aantal personen:
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 gr lichtbruine suiker
  • 225 gr geraspte wortels
  • 50 gr rozijnen of gekonfijt fruit
  • 2 stuks eieren
  • 3 el solo vloeibaar
  • 3 stuks sap van sinaasappels
  • 1 potje roomkaas
  • 10 el bloemsuiker
  • 100 gr hazelnoten (of andere noten)
  • 1 snuifje zout
  1. cake
  2. oven voorverwarmen op 180°C
  3. leg ingevet bakpapier in een vierkante of ronde bakvorm
  4. de bloem zeven en het bakpoeder toevoegen samen met het zout
  5. roer er de wortels, rozijnen en noten door en voeg de solo vloeibaar toe, goed mengen
  6. voeg het sap van 2 sinaasappels toe en de opgeklopte eieren alsook de bruine suiker
  7. schep het mengsel in de bakvorm en bak gedurende 1u tot 1u15 in een oven op 180°C
  8. glazuur
  9. de roomkaas, sap van 1 sinaasappel en de bloemsuiker mengen
  10. de cake op een rooster storten en bestrijke met het glazuur mengsel
chrisje_1
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtZomer