Wortelcake met gember en pompoenpitten

87 75 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 300 g wortels
  • 15 g verse gember
  • 2 eieren
  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 200 g Solo
  • 150 g suiker
  • 50 g pompoenpitten (groene pitten die verkocht worden in de dieetwinkels)
  1. Schil de wortels en rasp ze in de keukenrobot of met de hand.
  2. Schil de gember en rasp hem eveneens.
  3. Klop de eieren krachtig op met de suiker. Voeg er de zacht geworden Solo aan toe en klop verder op.
  4. Voeg de bloem toe aan het eimengsel toe en verwerk dit deeg tot er geen klonters meer zijn.
  5. Meng er nadien de wortels en de gember bij .
  6. Verwarm de oven op 170°C.
  7. Beboter een cakevorm(of 12 tot 16 kleine individuele vormpjes) en bestrooi ze met bloem. Klop het teveel aan bloem zachtjes weg.
  8. Vul de cakevorm(pjes) met het deeg en bestrooi ze met de pompoenpitten.
  9. Schuif ze 35 à 40 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin gebakken zijn. Je mespunt moet er proper uitkomen.
  10. Laat afkoelen.
Solo