wortel-sinaasappelsoep

13 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 8 wortels
  • 3 EL boter
  • 1 liter bouillon (water + 2 bouillonblokjes)
  • 1 snuifje suiker
  • 4 EL geroosterd sesamzaad
  • 1 TL gedroogde Italiaanse kruiden
  • sap van 1 sinaasappel
  • peper en zout
  1. Stoof de ui, de look en de wortels in de boter. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten sudderen.
  2. Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout, een snuifje suiker en het sap van de sinaasappel.
  3. Rooster het sesamzaad en de kruiden op een laag vuurtje in een pan tot ze goudbruin kleuren. Strooi een hartje van sesamkruiden op de soep en serveer.
NelekeP