Wortel pastinaak soep met lookkorstjes

18 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 Uien
  • 600 gr Wortelen
  • 1 stuk Knolselder
  • 2 Pastinaken
  • 2 teentjes Look
  • 2 l Vleesbouillon
  • Room
  • Olie
  • Pezo
  • LOOKKORSTJES
  • 5 sneden Brood
  • 4 el Olijfolie
  • 2 teentjes Look
  • 1 el Verse Tijm
  1. Alle groenten kuisen, wassen en in stukken snijden
  2. Olie verhitten, ui fruiten . Rest van de groenten toevoegen en even laten stoven.
  3. Bouillon toevoegen en 30 min laten koken.
  4. Soep mixen , even laten doorkoken en op smaak brengen
  5. LOOKKORSTJES
  6. Brood in blokjes snijden . Olie verhitten en gesnipperde look toevoegen en op een zacht vuurtje laten stoven . Vuur hoger zetten , brood toevoegen enknapperig laten bakken. Laten uitlekken en kruiden met pezo en tijm.
  7. Soep in borden scheppen en afwerken met druppeltjes room en korstjes.
Mieke 100