worstenbroodjes

0 55 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr gehakt varken + kalf
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel ketchup
  • 3 eetlepel paneermeel
  • bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tijm (gedroogd)
  • peper en zout
  1. laat de plakken bladerdeeg volledig ontdooien op kamertemperatuur.
  2. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig.
  4. Meng het gehakt met het paneermeel, de tijm en het ei in een grote kom. Voeg het knoflook en de sjalot toe en kruid met peper en zout. Kneed goed.
  5. Verwarm de oven op 180 C°.
  6. Bestrooi intussen het werkblad met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij elk vel in 3 gelijke stroken (in de lengte).
  7. Verdeel het gehakt telkens over het midden van de stroken bladerdeeg en druk het lichtjes aan tot een worstje.
  8. Doe op elk worstje een beetje ketchup en rol het bladerdeeg strak op. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak inkepingen in het bladerdeeg met een mesje.
  9. Roer de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk er het bladerdeeg met een borsteltje mee.
  10. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
Yamieke