Worstenbroodjes

2 240 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg bloem
  • 150 gr suiker
  • 150 gr boter
  • 90 gr verse gist
  • 1/2 liter melk
  • 2 kg gemengd gehakt
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  1. - Los de gist op in lauwe melk en laat 10 min. rusten.
  2. - Meng de bloem, de gesmolten boter, de suiker, het gistpapje en een snufje zout. Kneed dit zeker 10 min..
  3. - Laat het deeg 30 min. rijzen.
  4. - Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°C.
  5. - Het gehakt eventueel bijkruiden met wat peper en zout en er dan worsten van maken van ongeveer 80 gr.
  6. - Bolletjes deeg maken van ongeveer 80 gr en deze uitrollen met de deegrol.
  7. - De worst op een uitgerold deegvel leggen en dicht plooien. Het deeg aan elkaar plakken met een geklopt ei.
  8. - Het worstenbroodje ook insmeren met geklopt ei.
  9. - 20 min. laten bakken in een oven van 220°C.(Mammee)
vaya