Woksoep

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 1/2 eetlepel milde kerriepoeder
  • 250 gram kipfilet, in plakjes
  • 400 gram Chinese roerbakgroente
  • 1 1/2 liter kippenbouillon (van 3 bouillontabletten)
  • 250 gram eiermie
  • 2 eetlepels verse koriander of platte peterselie, fijngehakt
  1. Verwarm de olie in een wok e bak de knoflook en kerriepoeder tot het lekker gaat ruiken.
  2. Schep de kip erdoor en roerbak in 2-3 minuten lichtbruin. Voeg de groenten te en roerbak alles nog 1 minuut.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng de soep al rorende aan de kook. Leg de eiermie erin en laat de soep nog 4 minuten op laag vuur koken.
  4. Schep de kerriesoep met kip in 4 kommen en strooi de koriander erover.
mvandegeest