Wokschotel van quorn,prei en kerstomaat

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 g fijngehakte quorn
  • 200 g vruchtvlees van pompoen of pompoenblokjes
  • 3 preien
  • 250 g kerstomaten
  • 1 dl room
  • 250 g wokmie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels Sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • Peper en zout
  1. Snij de preien in ringen. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak het quorngehakt 2 min.
  3. Voeg de preiringen en de pompoenblokjes toe. Overgiet met de sojasaus en 5 dl water. Laat 10 min. sudderen.
  4. Meng er de wokmie onder en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roerbak +/- 5 min.tot al het vocht opgenomen is.
  5. Voeg de kerstomaten en de room toe. Laat verder sudderen tot de kerstomaten openbarsten. Kruid met peper en zout.
 Ons Brigitte